Jak podłączyć urządzenie "Hot Diesel Start" ?
Witam
Od dawna mam problemy z zapalaniem na ciepłym silniku.
Zakupiłem urządzenie "Hot Diesel Start" (urządzenie rozruchowe) bo podobno podaje przez 5 sekund większą dawne paliwa i dzięki czemu można problem rozwiązać.
Ale instrukcja jest do niczego i nie wiem jak to podłączyć do komputera. Który przewód do jakiego przewodu.
Czy ktoś może podłączał takie urządzenie do TDI ASV ???
Był bym wdzięczny za pomoc bo chciałbym spróbować poradzić sobie z tym problemem za pomocą tego urządzenia.
Jack173, a czasem nie masz problemów ze źle ustawionym rozrządem kątem wtrysku lub pompa siada po co dokupować urządzenie zanim sie zdiagnozuje silnik były już tematy podobne z ciężkim rozruchem na ciepło i w większości przypadków była to wina źle ustawionego kąta wtrysku po wymianie rozrządu
:shock:
jedź do DGW na diagnozę i ustawienie dawki rozruchowej\kąta wtrysku\czy co tam będzie potrzebne, zamiast uprawiać druciarstwo na własnym samochodzie :idea:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Mozna w adaptacjach przestawic dawke rozruchowa, mozna przekodowac skrzynie na automat, wyjmowac przed kazdym rozruchem czujnik temperatury, wreszcie zmienic mapy startowe, no a jesli usterka jest mechaniczna (pompa) to nic nie pomoze.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz